Voedingscoach

Gezondheidsbegeleiding – preventief en ondersteunend.

Door - Tom Cosyns Seobureau.be

Verslaafd aan gamen

Verslaving aan videogames of videogamingverslaving zoals vaak wordt genoemd, wordt een steeds populairder probleem voor jongeren. Video-gamingverslaving groeit heel wijdverspreid. 8,4 procent van alle kinderen en tieners zijn verslaafd aan gaming, en van die, 11-12 procent zijn jongens, en zes-7 procent zijn meisjes. Meisjes hebben meer kans dan jongens om verslaafd te zijn aan videogaming vanwege culturele verwachtingen. Jongens hebben de neiging vaker te worden verslaafd door een ongeluk of door de pure daad van het spelen van het spel.

Verslaafd aan gamen

Het is gemakkelijk om hulp te krijgen voor verslaafd aan gamen als je weet waar je moet kijken. Gamingverslaafden zoeken meestal geen behandeling omdat hun verslaving veel gemakkelijker te beheren is, maar het is altijd beter om veilig te zijn in plaats van sorry. Het volgende zijn enkele van de tekenen van verslaving:

Voortdurend games spelen. Als je verslaafd bent aan gamen, dan besteed je waarschijnlijk veel tijd aan het spelen van games. Je zou hetzelfde spel opnieuw kunnen spelen zonder een dubbeltje te besteden aan nieuwe. Ook kunt u meer tijd besteden aan het spelen van bepaalde soorten spellen dan andere. Als u bijvoorbeeld verslaafd bent aan het spel dat snelle denkvaardigheden zoals puzzels vereist, kunt u er veel tijd aan beven om na te denken over hoe u een puzzel kunt oplossen tijdens het spelen van games van andere typen.

* Een vereenvoudigd leven leiden. Eén symptoom van gamingverslavingen is het feit dat de patiënt een vrij hectisch en stressvol leven leeft. Misschien vindt u dat u uw e-mail meerdere keren op één dag controleert, veel tijd doorbrengt op Facebook en uw gamecores te controleren. Wanneer je begint met het werk, heb je waarschijnlijk geen extra tijd om met vrienden rond te hangen of uit te gaan voor een entertainmentnacht.

* Een verminderd genot van alle vorige geneugten.

Het kan op het punt komen waar je nogmaals hetzelfde spel speelt, zodat je er geen interesse in verliest. Hoewel het spelen van computergames concentratie en focus vereist, is de intensiteit van de gevoelens die u voelt tijdens het spelen van hen bekend is om na verloop van tijd te verminderen. Dit staat bekend als whatley-punten en verwijst naar een vermindering van het plezier.

* Een verlies van interesse in andere dingen. Dit is een probleem dat gewoonlijk wordt geassocieerd met verslavingen aan gokken of andere ondeugden zoals drugs en alcohol. Omdat mensen zo gefocust zijn op het spelen van videogames, breng je waarschijnlijk veel tijd door met andere dingen. Dit is echter eigenlijk een goede zaak omdat je nog steeds plezier moet hebben in je vrije tijd.