Voedingscoach

Gezondheidsbegeleiding – preventief en ondersteunend.

Door - Tom Cosyns Seobureau.be

Waarom kiezen voor halal vleesproducten?

Tegenwoordig wordt er steeds meer voor gekozen om halal te eten. Dit komt omdat halal een lekkere en gezonde manier kan zijn om te eten. Echter vragen veel mensen zich af waarom anderen voor halal vleesproducten kiezen. Dit komt omdat dit niet voor iedereen even logisch is om te weten.

Wat is halal precies?

Halal is een term die je vooral tegenkomt als je het hebt over islamitisch eten. Dit komt omdat halal eten is dat voldoet aan de islamitische wetten. Letterlijk gezien staat halal voor rein eten. Het tegenovergestelde hiervan is haram. Dit is onrein eten.

Als het gaat om vlees, zijn er verschillende eisen waar het vlees aan moet voldoen om halal te zijn. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om op een bepaalde manier te slachten om het vlees halal te mogen noemen. Zo moet het dier geslacht worden door een belijdende moslim met een scherp mes. Met het mes moet een vloeiende halssnede gemaakt worden.

Veel mensen denken dat halal vlees ook inhoudt dat het dier niet verdoofd wordt. Dit is namelijk niet het geval. Het dier wordt meestal namelijk volledig verdoofd. Als dit niet het geval is, moet het dier bedwelmd worden. Dit wordt gedaan als het dier na 40 seconden na het slachten nog niet buiten bewustzijn is.

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt zien dat vlees halal is. Zo is het mogelijk om naar een speciale halal slager te gaan. Zo is het bij Fusha Halal mogelijk om halal vlees te bestellen. Ook voor beginners is het mogelijk om halal te gaan eten.

Op het moment dat je halal vlees wilt eten, is het ook mogelijk om halal vlees te herkennen aan keurmerken. Er zijn verschillende keurmerken die laten zien dat vlees halal is. Door te kijken naar deze keurmerken is het herkennen van halal vlees een stuk makkelijker om te doen. Voor veel mensen kan dit dan ook een goede optie zijn om voor te gaan.

Gezondheid en milieu

Op het moment dat je halal wilt eten, doe je dit meestal met de reden voor gezondheid en milieu. Dit komt omdat er bij halal eten veel gekeken wordt naar gezondheid en milieu. Door hiernaar te kijken, is het namelijk mogelijk om gezond vlees voor mens en dier te maken. Hierdoor is de belasting die het vlees op de natuur heeft ook een heel stuk minder.

Bij het produceren van halal vlees wordt er veel gekeken naar de gezondheid van het dier. Dit houdt in dat het dier de juiste voeding krijgt, een prettig leven heeft, hygiƫnische en gezond is. Hierdoor is het vlees voor de mensen die het eten ook gezond.

Omdat de dieren volgens de islam als een geschenk van Allah gezien worden, wordt het dier ook met zoveel mogelijk eerbied geslacht. Om het vlees halal te mogen noemen, wordt het vlees ook uitsluitend door een islamitische slager geslacht. Hierdoor is het mogelijk om altijd halal vlees te hebben.