Voedingscoach

Gezondheidsbegeleiding – preventief en ondersteunend.

Door - Tom Cosyns Seobureau.be

De beste gezonde hondenvoeding

Als je een hondje hebt, dan wil je hem of haar natuurlijk lekker en gezond laten eten. Gezonde hondenvoeding is belangrijk voor een gezonde hond. Afhankelijk van wat voor hond je hebt, welk ras deze is en zelfs hoe groot of klein de hond is, is een bepaalde soort voeding het beste en gezondste voor je hond. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten hondenvoeding en bij welke winkel je het beste terecht kan voor gezonde hondenvoeding. Zo kun je je hond extra verwennen en gezond houden.

Droogvoer en natvoer

Als je naar hondenvoeding kijkt, dan kun je eigenlijk een onderscheiding maken tussen droogvoer en natvoer. Natvoer wordt ook wel blikvoer genoemd. Het is vaak nat en vloeibaarder dan droogvoer. Het is een makkelijk soort voeding om te eten en er zijn veel gezonde opties te vinden. Ook hoeven honden hier minder om te kauwen. Daarom wordt het ook vaak voor kleinere hondjes en puppy’s gebruikt. Natvoer kan eventueel met droogvoer gemixt worden.

Droogvoer is een van de meest bekende soorten hondenvoeding. Droogvoer is voeding in de vorm van hondenbrokken. Deze zijn niet alleen gezond voor je hond zijn energie, maar ook voor de tanden. Tandsteen zal minder snel voorkomen als je hond droogvoer eet. Ook is droogvoer vaak langer houdbaar dan natvoer. Zorg voor een beetje water naast het droogvoer, want dit kan wel droog zijn voor je hond zijn mond en dan is water fijn.

De beste winkel voor gezonde hondenvoeding

Veel winkels bieden goede en gezonde hondenvoeding aan, zowel in de vorm van droogvoer als natvoer. Je wilt natuurlijk het beste voor je hond. Als we je dan een tip moeten geven, dan raden we aan een kijkje te nemen bij Just Russel. In deze hondenvoedingwinkel vind je allerlei lekkere en gezonde opties voor je hond. Hier kun je voeding vinden voor alle soorten honden en puppy’s bomvol vitaminen en gezonde voedingsstoffen. Ook voor andere huisdierenvoeding kun je hier terecht.