Voedingscoach

Gezondheidsbegeleiding – preventief en ondersteunend.

Door - Tom Cosyns Seobureau.be

Afvallen met suikervrije eiwitshakes

Eiwitshakes worden vandaag de dag steeds vaker gebruikt voor als je wilt afvallen. Maar is dat wel zo een goed idee en kan je daadwerkelijk afvallen met eiwitshakes?

Het is mogelijk maar dan moet je kiezen voor een eiwitpoeder zonder toegevoegde suikers.

Maar waarom is dat? En waar moet je verder op letten bij het kiezen van een eiwitshake? Dit alles en nog veel meer lees je in dit artikel.

Wat is precies een eiwitpoeder?

We gaan beginnen bij het begin, wat is een eiwitpoeder? De meest populaire eiwitpoeders worden gemaakt van Whey. Whey is het restant wat overblijft bij de productie van kaas.

Dit restant wordt vervolgens gedroogd zodat het whey poeder wordt. Whey poeder bevat enorm veel eiwitten, namelijk zo’n 80 tot 90%. Daarnaast heeft onbewerkte whey een enorm hoge voedingswaarde. Het is rijk aan eiwitten, mineralen, verschillende vitamines B en bèta-glucanen.

Zo te horen is Whey dus een super handig en gezond product.

Waarom zou je gebruik maken van eiwitshakes?

Wanneer je op dagelijkse basis voldoende eiwitten binnen krijgt dan kun je genieten van verschillende gezondheidsvoordelen.

Het is namelijk ook weer zo dat wanneer je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt dat het dan lastiger is om spierweefsel aan te maken.

Voor sporters is dit dan ook de belangrijkste reden om een eiwitrijk voedingspatroon te volgen met als ondersteuning een eiwitshake te gebruiken. Eiwitten zijn niet alleen maar handig om spieren op te bouwen.

Bij het afvallen zijn eiwitten, en dus ook eiwitshakes, enorm belangrijk!

Ze zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder eet en dus minder calorieën binnenkrijgt.

Een eiwitshake met of zonder suiker!?

Niet alleen met eiwitshakes maar ook in je standaard voedingspatroon is het een goed idee om zo weinig mogelijk toegevoegde suikers binnen te krijgen.

Wil je nu gaan afvallen met behulp van eiwitshakes? Dan is het nemen van een eiwitshake zonder suiker uiteraard de beste keuze! Suiker zijn namelijk alleen maar lege calorieën en wanneer je wilt afvallen dan telt iedere calorie mee.

Suikers geven je namelijk maar kort een verzadigd gevoel, waardoor je alweer snel trek krijgt en meer eet.

Bovendien zorgt suiker, in tegenstelling tot eiwitten, al snel voor een dip in je energie.

Ga daarom, als je wilt afvallen, voor een eiwitshake zonder (toegevoegde) suikers. Op lange termijn ervaar je daar alleen maar voordeel mee.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een eiwitshake zonder suiker?

Wanneer je opzoek bent naar een eiwitshake om mee af te vallen dan is het van belang dat je gaat voor een eiwitshake zonder suiker én zonder (toegevoegde) zoetstoffen

Zoetstoffen hebben namelijk hetzelfde negatieve effect op je lichaam als suiker. Ze zorgen ervoor dat je meer trek krijgt en sneller een dip ervaart.

Tot slot is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van de gebruikte eiwitpoeder en dat ze geen kunstmatige toevoegingen en vulmiddelen bevatten.

Wanneer moet je een eiwitshake nemen?

Over wanneer je een eiwitshake precies moet nemen heerst nogal veel discussie.

De één beweert weer dat je vóór je training een shake moet nemen en de ander beweert weer dat je juist ná je training een shake moet nemen. Maar hoe zit dat nou precies?

Over het algemeen is het advies om 30 tot maximaal 60 minuten voor je training een eiwitshake te nemen, indien je weinig eiwitten in je voeding hebt.

Heb je echter voor de training al voldoende eiwitten binnen gekregen? Dan is het verstandiger om binnen ca. 60 minuten na je training een eiwitshake te nemen.

Tijdens je training een eiwitshake nemen heeft niet zoveel toegevoegd waarde. Het aanvullen van je koolhydraten en voldoende water drinken is op dat moment vele malen belangrijker!

Is jouw doel om gewicht kwijt te raken en af te vallen? Dan kun je een eiwitshake maken in combinatie met groen fruit. Dit zorgt er namelijk voor dat je gedurende de dag een verzadigd gevoel hebt.

Wil je nu nog meer weten over eiwitshakes zonder suiker en hoe ze jou kunnen helpen om af te vallen? Neem dan ook een kijkje op de website TakeActionNow.nl. Op deze website vind je alle informatie omtrent afvallen, fitness en voeding waarmee jij je gezondheidsdoelen kunt bereiken.