Voedingscoach

Gezondheidsbegeleiding – preventief en ondersteunend.

Door - Digi Dig

Wat zijn gezonde snacks voor op een verjaardag?

Het ouderwetse kaasplankje, stukjes worst en augurken is niet echt meer van de tijd en de bakken chips, gezouten nootjes en de bitterballen zijn enorm ongezond. Wat zet je komend jaar wel op tafel als gezonde snack voor op je verjaardag. Er zijn natuurlijk meer blogs over gezondheid en over eten maar hoe combineer je nu het gezond met het lekkere en ook nog eens makkelijk voor te bereiden? Soms kun je wegkomen met plakjes komkommer, snoeptomaat of een stukje selderij, maar voor veel mensen is dit niet de snack die ze willen op een verjaardag. Wat eet je dan wel? Je kan bijvoorbeeld gezonde noten kopen.

Inspiratie uit het oosten

Een ander mooi voorbeeld van lekker en gezond combineren zijn de gedroogde vruchten uit de Turkse keuken, deze keuken wordt tegenwoordig in meer blogs over gezondheid genoemd. Deze vruchten worden niet extra bewerkt en zijn hierdoor volledig natuurlijk. De vruchten worden in kleine en dunne plakjes gesneden en daarna in de oven gelegd. In deze over worden ze over een hele lange tijd op een lage temperatuur gedroogd. hierdoor behouden ze smaak en voedingsstoffen. Buiten dat deze hapjes gezond zijn zijn zo ook nog eens super lekker en een frisse kijk op snacken voor de nederlandse cultuur. Buiten het drogen van vruchten komt gezonde noten kopen en eten vaak voor.

Wat is de gezondste noot?

Er zijn aardig wat verschillende noten die dus gezond zijn. Zo heb je de amandelen, hazelnoten, pecannoten, walnoten en nog veel meer. Dit kan je ook allemaal terugvinden in meer blogs over gezondheid. Maar wat is nou de meest gezondste van deze noten. Want als je gezonde noten kopen wil, is het natuurlijk handig om te weten welke nou echt het gezondst is. Dit is de amandelnoot. Deze noot zit namelijk helemaal vol met goede voedingsstoffen en bevat zelfs ook nog een aantal vitaminen. Al met al is deze noot daarom dus de meest gezondste noot die je kan kopen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Roderick van Straten), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.