Voedingscoach

Gezondheidsbegeleiding – preventief en ondersteunend.

Door - Tom Cosyns Seobureau.be

Granola: dit zijn de feiten

Veel mensen in Thailand, Laos en Cambodja zijn gaan houden van de zoete en zoute smaak van Granola kopi luwak. Deze snack is zeer populair bij zowel Westerse als Thaise mensen. Het wordt bereid door rijstmelkpoeder te combineren met gemalen amandelen en sesamzaad. Daarnaast kan granola ook worden gemaakt met cashewnoten, pijnboompitten of zongedroogde vruchten zoals dadels en rozijnen. Sommige landen zoals Japan gebruiken rijstmeel om granola te maken, maar dit meel is niet hetzelfde als wat wij in onze keukens hier in de VS gewoonlijk “granola” noemen.

Granola: dit zijn de feiten

Vandaag de dag is granola kopi luwak een basisvoedsel voor veel mensen in deze delen van de wereld. In Bangkok is het een geweldige maaltijd overdag en dan eet je ’s avonds met vrienden en familie. Ik heb ze vaak horen zeggen dat je nooit een restaurant zult vinden dat deze heerlijke snack niet op hun menu heeft staan. Bovendien, omdat het draagbaar is en gemakkelijk mee te nemen, kun je letterlijk de hele familie meenemen op je volgende kampeer- of vistrip.

Een ander aspect dat granola hoop zo bijzonder maakt is dat het wordt beschouwd als een vetarm, gezond voedingsmiddel. Je kunt er zoveel van eten als je wilt en het zal je nog steeds tevreden houden. Dit in tegenstelling tot alle andere junk food dat de meesten van ons consumeren op een dagelijkse basis. Wanneer je een zoetstof als ingrediënt hebt, betekent dit dat het goed voor je is en niet bijdraagt aan zwaarlijvigheid.

Granola is zeer lekker

Granola kopi of een ander soort granola is een favoriet onder moeders in het bijzonder. Het kan hun ochtend een stuk beter maken, vooral als ze hongerig uit bed komen. Voor kinderen is het ook een geweldige manier om hun honger te stillen. De meeste kinderen vinden het heerlijk dat ze dit heerlijke eten kunnen eten wanneer ze maar willen.

Als je het thuis maakt, gebruik dan altijd  verse granola of natuurlijke suiker. Ik gebruik graag agave nectar en bruine rijststroop. Je kunt de melk en de granola in het recept ook vervangen door yoghurt. Je kunt ook het plantaardige vet vervangen door suiker. Je kunt ook experimenteren met verschillende smaken voor je kopi luwak.

Persoonlijk vind ik het lekker om chilipoeder of gemalen peper aan het mengsel toe te voegen. Je kunt ook verschillende soorten specerijen toevoegen om je een unieke smaak te geven. Dit is ook een van de belangrijkste ingrediënten als je indruk wilt maken op je gasten. Het maakt de hele maaltijd kleurrijk en interessant.