Voedingscoach

Gezondheidsbegeleiding – preventief en ondersteunend.

Door - Tom Cosyns Seobureau.be

Mindfulness Oefeningen

Wat is mindfulness? Mindfulness is een staat van rustig worden en rustig zijn om de ervaring op dit moment aan te pakken. Mindfulness is beoefend sinds de tijd van de oude Grieken en wordt vandaag nog steeds in vele culturen over de hele wereld gebruikt. Het woord meditatie komt voort uit de Latijnse root-betekenis om opzij te maken. Dus, per definitie, wanneer iemand, meditatie zegt, betekent het opzij het maken van dingen die niet nodig zijn om op dat moment aan te pakken.

Mindfulness gaat over het volledig aanwezig te zijn in het moment. Mindfulness-oefeningen laten mensen toe om bewustzijn naar binnen te richten in plaats van zich te concentreren op iets extern. Mindfulness creëert de capaciteit voor meer flexibiliteit en effectiviteit.

Mindfulness Oefeningen

Waar verschijnt Mindfulness voor het eerst? Mindfulness werd in de eerste plaats genoemd door de Boeddha, die wordt gezegd dat het verlichting had bereikt tijdens het mediteren onder de Bodhi-boom. Volgens de Gita zei Boeddha, het is vanwege dit bewustzijn dat verstoken is van gehechtheid die het Koninkrijk Misery de onze is. Abbot Rhu Dzong schreef een boek genaamd het record van de Grote Boeddha, waarin hij de eerste dertig dagen beschreef als Mindfulness Meditation. Abbot Rhu Dzong schreef dat het doel van de periode was om de Bodhisattvas – of wijsheid – van de discipelen te perfectioneren, zodat ze hun Bodhisattvas-taken met volledig begrip en mindfulness zouden kunnen uitvoeren, wat Boeddha bedoelde door gehechtheid aan lijden.

Dus waar is Mindfulness vandaan?

De goeroes zeggen dat het van een juiste wijsheid kwam, wat eigenlijk de leringen van het chan-boeddhisme is. Andere Zen-leraren zeggen dat het een intuïtie is van een hoger bewustzijn, dat ook mindfulness wordt genoemd. Nog anderen staan erop dat het gewoon een nieuw woord, bedacht, omdat het betekent dat het niet wordt gegeven aan het bekijken of waarnemen zonder een filter.

Mindfulness is echter door vele culturen en religies gebruikt als een manier om het welzijn van de mensen te verbeteren. Mindfulness wordt beoefend door monniken in Tibet, die het meditatieziekte noemen. In de hindoe-traditie verwijst de mindfulness naar de periode waarin een toegewijde zichzelf volledig geeft aan de dienst van zijn goeroe. Meer recent is Mindfulness een populaire uitdrukking geworden tussen vredes- en oorlogsliefhebbers. Vrede-enthousiastelingen gebruiken het om hun geest te richten op mondiale kwesties zoals proliferatie van kernwapens en de strijd tegen het terrorisme.

Mindfulness-meditatie

Yoga-leraren en yoga-studenten beschrijven overal mindfulness – ook soms aangeduid als mindfulness-meditatie – als een staat van ontwaakt bewustzijn waar men zich meer bewust is van zichzelf en andere mensen, maar niet door hen wordt bepaald. Mindfulness kan moeilijk te onderhouden zijn. Het kan gemakkelijk vervallen als er een verlangen is om meer dingen te doen en betrokken te raken bij dingen die zich niet concentreren op de geest en aandacht.

Dit artikel verkent wat mindfulness is, de mindfulse staat ervaren door degenen die yoga, mensen van geloof, degenen die meditatie oefenen, en degenen die gewoon nieuwsgierig zijn naar hoe hun leven meer bewust kan worden. Mindfulness kan uw hele wezen transformeren. Mindfulness kan genezing binnen je brengen. Mindfulness kan zelfs de manier veranderen waarop je je leven leeft.

Toen we onze aandacht weg richten van wat er met ons gebeurt, laten we onszelf toe om een onmiddellijk gevoel van verbondenheid, of mindfulness te ervaren, met al onze zintuigen: zicht, geluid, geur, aanraken, smaak – en adem. Wat is mindfulness? Bewustzijn zonder oordeel of bezorgdheid voor anderen.

Mindfulness oefeningen meditaties

Mindfulness is een van de vier mindfulness, wat betekent duidelijk te zien. Je zou er ook aan kunnen denken als het opmerken van de ademhaling – in de ademhaling, terwijl je iets anders doet, of alsof je aan de adem dacht, terwijl je iets anders doet. Mindfulness is bewustzijn zonder oordeel, vergelijking of analyse. Wat is mindfulness?

Als een beoefenaar van Mindful Ademhing, heb ik de vraag vele malen gehoord, wat is de Mindfulness werkwijze of Breath? Mijn antwoord is dit: Mindful Ademhing Awareness leidt tot ware mindfulness, wat op zijn beurt leidt tot ware bewustzijn en oordeel, dan op mededogen, dan aan vergiffenis en dankbaarheid en naar dankbaarheid en waardering, dan vriendelijkheid en begrip, die tot rust leiden. Dus wanneer we ons vragen, wat is mindfulness? We vragen echt de vraag, wat is deze ervaring van het leven dat we ervaren? We moeten die vraag zo vaak vragen als we moeten gaan naar heelheid, gezondheid, veiligheid en vreugde.

In contact leven met onze adem, met onze sensaties, met onze emoties, met onze gevoelens, met onze wijsheid – deze manier om op natuurlijke wijze te reageren op de stroom van energie die ons ertoe roept om hier te zijn. Het is een natuurlijke reactie en er is niets om te leren, om te ontlasten, te veranderen of opnieuw te formatteren. Mindful is gewoon in contact met het huidige moment, zonder oordelen, vergelijkingen of externals, alleen maar observeren zonder gehechtheid. Wat is mindfulness? Gewoon een ander woord, in een ander leven.