Voedingscoach

Gezondheidsbegeleiding – preventief en ondersteunend.

Door - Tom Cosyns Seobureau.be

Mindful-concentratie

Mindfulness is gedefinieerd als de staat van volledig bewustzijn van het moment. Maar zelfs populaire Mindfulness-definitie is dat: Mindfulness is het bewustzijn van het juiste moment tot de juiste actie. Dus houd er rekening mee dat er niemand is vastgesteld om de mindfulness te definiëren. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het een niet-definieerbare staat van buiten labels of woorden is.

Mindful-concentratie

Hoe werkt Mindfulness Meditation? Naar mijn mening is Mindfulness voorgoed een zeer krachtige kracht. Het helpt je om een krachtig innerlijk anker te cultiveren voor geluk en overvloed. Het verbetert uw focus en aandacht op het huidige moment. Het helpt je je balans te behouden tussen bewustzijn en mededogen. Het kan je helpen je eigen gevoel van welzijn en wijsheid te cultiveren.

We hebben allemaal een inherent geloofsysteem over wat zondig is en wat niet is. Bijgevoegd aan onze kernovertuigingen zijn onze gedachten, gevoel, sensatie en spraak. Bevestigen bij onze kern geloofssysteem over wat mindful is, betekent dat we een diepe innerlijke wetenschapen om ons heen ervaren dat we moment tot moment ervaren, niet-beursgenoteerde bewustzijn zonder oordeel, labels, ideeën of gedachten over wat om ons heen is.

Ik noem dit Mindful-bewustzijn, maar het kan ook worden omschreven als een voortdurend bewust werk, zoals het zitten in een stromende meditatiehouding. Het voelt alsof ze in stilte zitten, of alsof de tijd zelf niet bestaat. Ik noem dit Mindful-bewustzijn, maar het kan ook zitten als zittend met gesloten ogen, of handen gevouwen in meditatiepositie. Als je iets anders voelt als je in de zin beoefent, betekent dit dat je niet consistent werkt op het bereiken van een gevoel van rust of een staat van Samadhi. Het verlangen om Samadhi te bereiken, kan niet worden onderdrukt door middel om stil te worden of door mentale chatter in stilte te worden, omdat dit alleen maar bezig zal houden met speculaties en afleiding.

Hoe leren we Mindfulness-meditatie?

Het beoefenen van mindfulness is als het doen van ademhalingsoefeningen. Wanneer we zitten of liggen, en observeer de manier waarop ons lichaam voelt, adem diep adem, langzaam en natuurlijk. Ademhalingsoefeningen helpen ons te leren om je geest te kalmeren, vertragen je ademhaling en verdiepen onze ontspanning. Als we niet diep en mantair ademen, wordt onze adem snel en grillig. De constante gedachte aan iets dat niet op zijn plaats is, een geluid dat niet is of een gedachte die er in onze hoofden aan de hand is, leidt ons af van het leren van de technieken van diepe ademhaling en ontspanning.

Het belangrijkste om te leren is observeren zonder te oordelen, kritiseren of reageren. Door iets te beoordelen dat we ons buiten de mogelijkheid van de mogelijkheid of zelfs het idee zelf plaatsen. We kunnen emotioneel reageren op kritiek, wat ons niet in staat stelt om de mogelijkheid voor verbetering of verandering te zien. Hoe doen we deze dagelijkse praktijk? Gewoon door ons eigen bewustzijn.

Bewust zijn is het bewustzijn, maar het is niet in de zin van denken.

Als we onze gedachten dwalen, verliezen we onze focus en concentratie. Het beheersen en onderhouden van onze aandacht is cruciaal voor het leren en ervaren van mindfulness. Het beheersen van onze gedachten kan worden gedaan door middel van mentaal en fysiek bewustzijn. Wanneer we bijvoorbeeld de gedachten observeren die verdwalen van onze Mindful-concentratie, kan een glimlach opkomen als een andere manier om onszelf buiten de mogelijkheid te zetten om gedachten te hebben die verdwalen en aantrekken.

In contact zijn met onze Mindfulness brengt ons terug naar geaard in de werkelijkheid en dit stelt ons in staat om elke perceptie van de wereld vrij te geven als iets dat onbevredigend of ongewenst is. Wanneer we Mindfulness-meditatie beoefenen, kunnen we inzicht krijgen in onze geest en inzicht krijgen in ons zelf. Door deze praktijk kunnen we meer geaard worden en beseffen dat alle dingen zijn zoals ze zijn. De negatieve perceptie die we hebben kunnen worden vervangen door een niet-beschouwende perceptie van alle dingen en mensen, inclusief onszelf. Dit geeft ons op zijn beurt een veel betere kans op het hebben van vredigheid, emotionele balans en een goede gemoedstoestand en lichaam.

Itam is de mindfulness pionier in Vlaanderen
Sinds 2004 traint Itam bedrijven en organisaties op een wetenschappelijk gegronde, no-nonsense manier.
 We zorgen voor een duidelijk onderbouwde totaalaanpak die geïntegreerd is in HR bij multinationals, 
kmo’s en organisaties in de social profit en non-profit sector.